Pentujen päiväkirja

26.5.2012 Hiljaista ollut päivitysten suhteen ja elo täällä meilläkin hiljentynyt huomattavasti ;) Pennuista on vapaana vielä Justiina (She's A TroubleMaker). Justiinasta voi kysellä maileitse tai puhelimitse.

Tähän on aika päättää pentujen päiväkirja, jatkossa kuulumisia voi lukea säännöllisen epäsäännöllisesti varsinaisen päiväkirjan puolelta.

14.4.2012 Pennut täyttivät torstaina 12 viikkoa. Ensi viikon alussa onkin luvassa ensimmäiset rokotukset.

Tänään Dear Landlord muutti kotiinsa, Lordin kutsumanimeksi tuli Manu. Kiitos ihanasta kodista jonka Manulle tarjoatte! :)
Manu myös muutti mukavan lähelle, Orimattilaan :)

8.4.2012 Parisen viikkoa jo vierähtänyt viime päivityksestä... Kiirettä on pitänyt, etenkin nyt pääsiäisenä.

Ensin perjantaina Sweet Sir Galahad, nykyisin Rolle, muutti uuteen kotiinsa tätinsä Maffun (Zeriida's Mafalda) kaveriksi. Maffu oli myös mukana hakureissulla, mutta jotenkin siinä unohtui kuvaaminen kokonaan...

Lauantaina olikin sitten vieraita oikein urakalla :)
Pennut saivat seuraa kahdesta pennusta sekä yhdestä aikuisesta uroksesta.

Kuvasaldoa eiliseltä, kuvissa omien pentujen lisäksi Tejakes Bootes "Eppu", Chilcoot Fighter "Vihtori" ja Dar Shing Balu "Balu".

huhti1.jpg
huhti2.jpg
huhti3.jpghuhti4.jpg
huhti5.jpg
huhti6.jpg
huhti7.jpg
huhti8.jpg
huhti9.jpg
huhti10.jpg
huhti11.jpg
huhti13.jpg
huhti14.jpg


 

25.3.2012 Tänään Onnimanni (Oh Happy Day) muutti omaan kotiinsa. Kutsumanimekseen hän sai Tankki :D 
Tankki on sijoituskoirani, ja asuu oikein mukavan välimatkan päässä (15km), joten häntä saammekin tavata useasti tulevaisuudessa. Tämä vähän helpottaa ikävää, olinhan jo meinannut jättää Happy Dayn kotiin.
Hauskoja hetkiä Tankin kanssa! Ja pianhan jo nähdäänkin :)

Pennuista on vielä vapaana 1 uros ja 3 narttua. Näistä voi kysellä maileitse tai puhelimitse. 

Muutoin tänne ei oikein mitään uutta kuulukkaan, samaa sirkusta vain :) Pennut tykkäävät touhuta pihalla, ja siellä päivisin vietetäänkin paljon aikaa. Sisällä käydään sitten nukkumassa, ja taas herätty mennään pihalle.


Lopuksi pari kuvaa

pentusia.jpg

pentusia2.jpg

 

 

17.3.2012 Tänään Johnny (Zeriida's John Riley) muutti uuteen kotiinsa. Johnny sai kutsumanimekseen Rölli.

Hauskoja hetkiä möllykän kanssa! :)
Me täällä naureskellaan vieläkin erään pienen miehen jutuille ;)

15.3.2012 Pennut täyttivät tänään kahdeksan viikkoa.
Pentujen rekkaritkin saapuivat, ja pentue löytyy koiranetistä.
Myös lasku DNA-testistä eli polveutumisen varmentamisesta saapui tänään :) Mitään epäselvyyttähän vanhempien suhteen ei ole, mutta minusta on tarpeellista saada tästä myös faktaa. Enemmän DNA-testistä päiväkirjassa.

Ulkoilua, ulkoilua ja ulkoilua... Mulla on varmaan kohta raittiin ilman myrkytys :D Pennuthan viedään pihalle aina herättyään ja syötyään. Se hyvä puoli tuossa jatkuvassa ulkoilussa on (sen lisäksi, että sisälle tulee vähän tarpeita) että nukkuvat sitten aina jonkun aikaa hyvin sikeästi, ja itse saa hetken rauhaa :)

Osalla pennuista jo vahtiviettikin on herännyt :)

Ja sitten päivän kuvasaldoa

pentuja50.jpg
pentuja51.jpg
pentuja52.jpg
pentuja53.jpg
pentuja54.jpg
pentuja55.jpg
pentuja56.jpg

10.3.2012 Tänään ensimmäinen pentu muutti uuteen kotiinsa, kasvattini ja enonsa Kujon (Zeriida's Quirinus) seuraksi. Muutoin pennut luovutetaankin aikasintaan 15.3. kun ovat kahdeksan viikkoa, eli viikon yli kennelliiton määrittelemän luovutusiän.
Pentuja on vielä vapaanakin, niistä voi kysellä joko maileitse tai puhelimitse ;)

Zeriida's Mary Hamilton "Hulda" on sijoitusnarttuni. Kiitos kun tarjoatte Huldalle ihanan kodin! :))

hulda.jpgHulda

huldamartta.jpgHulda & Martta

huldakujo.jpgHuldan ja Kujon ensitapaaminen

hilmahuldakujo.jpgHilma, Hulda & Kujo

 

 

6.3.2012 Pentuja siellä, pentuja täällä... Nyt onkin olleet oikein mainiot ulkoilusäät ja pihalla on viihdytty hyvin. Kaikki isot tytöt toimivat edelleen ilomielin babysittereinä.
Sisällä kissat ovat kouluttaneet pentuja, ja niitten kanssa osataankin käyttäytyä melko mallikkaasti :)

Tänään oli myös pentujen kynnenleikkuupäivä, ja taas on 162 kynttä lyhyenä :) Onneksi pennut eivät hommasta ole moksiskaan, osa jopa nukahtaa kesken kaiken syliin...

Ja sitten kuvia :)

pennut20.jpg

pennut21.jpg

pennut22.jpg

pennut23.jpg

pennut24.jpg

pennut25.jpg

pennut26.jpg

pennut27.jpg

pennut28.jpg

pennut29.jpg

pennut30.jpg

pennut31.jpg

pennut32.jpg

 

3.3.2012 Eläinlääkäri kävi antamassa tuomionsa, napatyrät jo olikin tiedossa ja lisäksi "napatyrä-uroksilta" (kaksi urosta) ei ollut ainakaan vielä toinen kives laskeutunut. Ehkä ne kuitenkin sieltä vielä tulevat, täytyy seurailla. Muutoin kaikki olikin täysin kunnossa, purennasta lähtien :)

Välillä sitä miettii, että miksi ihmeessä pennuille täytyy ostaa vino pino leluja, kun kuitenkin ne mielummin järsivät halkoja ja risuja... kuten alla olevista kuvistakin näkee :) Jos vain ihan suosiolla heittäisi muutaman halon lattialle ja kantaisi muutaman risun sisälle? Puuhamaana voisikin sitten olla liiteri, jossa on polttopuita aimo läjä :D

pennut.jpg

pennut2.jpg

pennut3.jpg

pennut4.jpg

pennut5.jpg

pennut6.jpg

pennut7.jpg

 

29.2.2012 Uskomatonta miten nopeasti aika rientää, huomenna pennut täyttävät jo kuusi viikkoa! Tämän kunniaksi heille onkin järjestetty huomiseksi erikoisnumero... eläinlääkäri tulee heidät katsastamaan ja ottamaan DNA-näytteet. Sen verran mukavuudenhaluinen sitä on, että ei tälläistä laumaa viitsi lääkärin vastaanotolle asti ruveta viemään.

Muutoin ei mitään uutta olekaan tapahtunut, paitsi luoksetulo alkaa olemaan melko hyvin hanskassa :)

hilma.jpg

Hilma-Mummi pentujen kiusattavana :)

 

troublemaker2.jpg

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa... TroubleMaker harjoittelemassa :D

 

25.2.2012 Perjantaina pennut saivat sirut. Kiitokset siruttajalle kotikäynnistä! :)
Marttaa taisi jäädä vähän mietityttämään, että mitä niille pennuille tehtiiin, kun neljältä aamuyöstä oli niin kovasti asiaa pennuille... Vasta kun käytiin Martalle sanomassa, että jatkas aamulla juttuja, sekin tuli jatkamaan unia :D

Paperille tekeminen rupeaa "avautumaan" pennuille, ja isoimmat hädät onnistutaan enimmäkseen lehdille tekemäänkin :) Ja tietty ulos, jos vain siellä ollaan. Toki vielä joutuu moppailemaankin, ja kloriitti haisee... Ihan huuhaata kaikki eri tuoksuiset kloriitit, ihan samalle kloriitille ne haisee ;)

Kissat ovat ruvenneet viettämään enemmän aikaa pentujen kanssa, Iidallakin oli joku hetkellinen mielenhäiriö, kun eksyi pentujen kanssa samaan aikaan lattialle.

iida.jpg

mufasa.jpg

Mufasan kanssa pääsikin sitten jo ihan leikkimään asti :)

 

22.2.2012 Nyt kun on noita pääkuvia jo tarpeeksi katseltu, niin vaihteeksi kuvia siitä normaalista elämästä :) Kuvissa myös "puoli sukua", eli Martta, Esteri ja Hilma-mummi, ja mustana lampaana Sohvi. Sohvista onkin tullut Happy Dayn idoli :)

 pentuja1.jpg

pentuja2.jpg

pentuja3.jpg

pentuja4.jpg

pentuja5.jpg

pentuja6.jpg

pentuja7.jpg

pentuja8.jpg

pentuja9.jpg

pentuja10.jpg

pentuja11.jpg

pentuja12.jpg

 

21.2.2012 Nyt on pennuille nimet valittu, joten pitemmittä puheitta, nimet kuvineen :)

happy_day.jpgZeriida's Oh, Happy Day

john_riley.jpgZeriida's John Riley

 

landlord.jpgZeriida's Dear Landlord

galahad.jpgZeriida's Sweet Sir Galahad

 

troublemaker.jpgZeriida's She's A TroubleMaker

 

nana.jpgZeriida's Queen Of Hearts

 

wonder.jpgZeriida's I Wonder As I Wanderhonest.jpg
Zeriida's Honest Lullaby

 

hamilton.jpgZeriida's Mary Hamilton

18.2.2012 Taas on viikko vierähtänyt viime päivityksestä...

Ulkoilua on harjoiteltu, vielä tosin vain lyhyitä hetkiä. Innokkaita babysittereitäkin on löytynyt, Martta ja Esteri haluavat aina ulkoilemaan pentujen kanssa :) Wiljokin lopetti mielenosoituksen ja on käynyt pentuja katsomassa.

Iltaisin pennut tutustuvat huusholliin, ja me ihmiset juostaan mopin kanssa perässä... Luoksetuloa kutsusta opetellaan myös hiljakselleen. Jos vaikka nääkin pennut onnistuisin "kouluttamaan" luoksetuloon yhtä hyvin kuin edelliset ;)

Osa pennuista on nimetty, tällä kertaa nimetään Joan Baezin laulamien biisien mukaan, osan kohdalla täytyy vielä hetki miettiä, että mikä olisi se sopivin nimi. Tulevan viikon aikana kuitenkin kaikille on viralliset nimet on tarkoitus valita.

Ja sitten muutama kuva kuluneelta viikolta

esteri_ja_pennut.jpg
pentuja.jpg
martta_ja_pennut.jpg
pennut3.jpg
pennut22.jpg
 

11.2.2012 Vilskettä ja vipinää piisaa, sekä siivoamista. Makuualustoja täytyy vaihtaa jo tiuhaan tahtiin, jottei tarvitse likaisilla alustoilla maata. Lehtiäkin on pennuille laitettu, joten paperille tekemistä harjoitellaan hiljakselleen. Seuraavaksi aletaankin sitten harjoittelemaan ulkoilua, tällä noin puolen hehtaarin aidatulla pihalla pennuille riittääkin tutkittavaa ja tilaa temmeltää :)

Kyllä tälläinen lauma saakin pidettyä koko perheen työntouhussa, päivittäin menee jo tunteja pentujen kanssa. Mutta mukaavaahan se on pentuja seurata, ja täytyyhän niitä seuratakin, jotta huomaa erot luonteissa, joita alkaa jo selkeästi näkyä.
Pentueen pienin ehkä häviää koossa muille, mutta onkin muutoin täyttä tulta ja tappuraa! Plösöt I ja II rakastavat ruokaa :))

Pennut ovat päässeet tutustumaan vieraisiin, sekä paria kissaakin on nuuhkuteltu. Iida-kissa nyt ei tunnetusti tule vapaaehtoisesti lähellekään pentuja, ja Wiljo taasen loukkaantui verisesti, kun en päästänyt sitä pentulaan... Meinaa ilmeisesti osoittaa mieltä vähän pidemmän kaavan mukaan.

Eilen saimme pentuaitauksen olohuoneeseen kasattua, ja nyt pennut viettävätkin päivät olkkarissa, ja yöt pentulassa. Saas nähdä kauanko tuo noin 4 neliön pentuaitaus riittää pennuille, ennen kuin haluavat tutkia koko olohuoneen :)

Ja sitten kuviin

eelis_ja_pentu.jpg

esteri_ja_pentuja.jpg

pentu.jpg

pentu2.jpg

mary.jpg

 

8.2.2012 Tänään maisteltiin melkein 3 vk kunniaksi jauhelihaa, hyvin maistui kaikille, vaikka vähän sottasta hommaa olikin... Plösö II nukahti lopulta ruoan ääreen :D Rankkaa hommaa tuo syöminen...
Huomenna onkin sitten edessä madotus.

Pennut opettelevat murisemista, ja lelullakin on ensimmäisen kerran vähän koitettu leikkiä sekä toki tietty keskenäänkin on leikkiä aloiteltu.

tyttonen.jpg

 

5.2.2012 Taas on viikko vierähtäny ja pennut kasvaneet kovasti. Ensimmäisen kerran päästiin jo viiliäkin maistamaan, ihan vain tilkka sormesta, ja hyvin maistui. Loppuviikosta sitten maistellaankin jo jauhelihaakin.

Lunakin malttaa jo olla pois pentulasta, kunhan ensin on kaikki pennut imeneet mahansa täyteen ja pentulassa on hiljaisia ja tyytyväisiä pienokaisia.

pennut2.jpg

pennut.jpg

 

29.1.2012 Pennut kasvavat kovaa vauhtia ja silmätkin rupeavat raottumaan. Ensi viikon aikana ne aukeavatkin sitten kokonaan. Kuluneella viikolla pennuilla oli ensimmäinen kynsien leikkuukin, ihan hyvin meni kaikilta.

Hilma, Esteri ja Martta ovat kovin kiinnostuneita pennuista, ja he ovatkin päässeet niitä kurkkimaan pentuhuoneen ovelta. Nestorikin on vähän päässyt vilasemaan, ja ihan suopea oli pentuja kohtaan. Sohvia taasen ei voisi vähempää kiinnostaa koko pennut...

pentu22.jpg

pentu3.jpg

pentu32.jpg

 

20.1.2012 Taas on aika aloittaa pentujen päiväkirja.

Luna synnytti eilen. Ultrassa näkyneiden neljän-viiden pennun sijasta tulikin suureksi yllätykseksi yhdeksän pentua. Siinä sitä riittää työsarkaa sekä emälle että meille ihmisillekin.

Pari kuvaa tältä päivältä.

pennut.jpg

pentu.jpg

pentu2.jpg