Päiväkirja 2016

10.4.2016 Vähän aikaa sitten pääsin tapaamaan Salin (Zeriida's Salikram Mahatma La) pojan Yubin (Yubraj Dhunga Mahatma La) ensimmäistä kertaa Suomessa. Puolassahan hänet näin tammikuun alussa ensimmäistä kertaa. Tarkoitus oli ottaa kamera mukaan lenkille, mutta se sitten unohtui. Kotipihalla piti sitten edes pari kuvaa ottaa tästä hurmaavasta pennusta :) Kuvassa siis Yubi.

yubikoti2.jpg


cairakoti2.jpg

Eilen saimme vieraaksi ihastuttavan Tsekeistä (kennel Vládce noci) tuodun nartun Cairan.

Cairalla on kotonaan kaverina kolme poikaa, joista kaksi on kasvattejani. Siinä sitä riittääkin hommaa kun pitää pojat ojennuksessa :D

 

Vähän näyttelyuutisiakin :) Sali (Zeriida's Salikram Mahatma La) kävi Sveitsissä tiibetiläisten rotujen (+muutama muu rotu) erikoisnäyttelyssä. Hienot tulokset tulikin, Sali oli ROP ja lopulta vielä BIS-3 :)

salisveitsi2.jpg

Tänään jatkuivat hyvät näyttelyuutiset, tällä kertaa Suomen tiibetinmastiffien erikoisnäyttelystä. Kujon (Zeriida's Quirinus) tytär Martta (Namahu's Divvras Diamanta) oli tiibetinmastiffien erikoisnäyttelyssä ROP. Samalla hänestä tuli Suomen muotovalio.
Viime vuonnahan erikoisnäyttelyn voitti toinen Kujon tytär, Lumo. Oikein hyvin näillä siskoilla siis mennyt :)

17.3.2016 Tytöillä on pitänyt kiirettä vieraiden kanssa. Ensin Rocky (Jailhouse Rock) ja samassa perheessä asuva Aapo tulivat muutamaksi päiväksi hoitoon. Vauhti oli välillä sellaista, että oli turvallisinta pidellä pientä hajurakoa, jottei jää alle. Alla pari kuvaa.

kuva1.jpg

Esteri ja Rocky

kuva2.jpg

Peba, Rocky ja Sohvi

kuva3.jpg

Vekara, Sulo, Rocky ja Aapo

kuva4.jpg

Rocky ja Peba

kuva5.jpg

Heti seuraavana päivänä, Rockyn ja Aapon lähdettyä kotiin, saimme kylään kolme podhalanskipoikaa. Alla muutama kuva.

kuva6.jpg

Peba ja Peban uusin suuri rakkaus :D

kuva7.jpg

Sohvi ja Enso

kuva8.jpg

Kita, Enso, Peba, Liisa ja Vekara

kuva9.jpg

Noci ja Liisa

Manun (Dear Landlord) pennut ovat syntyneet Susivaaran kenneliin. Enemmän tietoa löydät täältä http://susivaaran.vuodatus.net/

23.2.2016 Koitetaan pitkästä aikaa edes vähän päivittää, nämä kotisivut kun tuppaavat jäämään todella vähäiselle huomiolle. Jotenkin tuo kuvien laitto ja muu kirjoittelu Facebookiin onnistuu paljon paremmin.
On myös aika aloittaa uusi päiväkirja tälle vuodelle, viime vuoden löytyy täältä

Viime vuoden loppu sujui osittain melko ikävissä tunnelmissa, koska jouduimme tekemään raskaan päätöksen Hilman lopettamisesta. Mutta ei siitä sen enempää...

Viime vuoden puolella saimme myös martta100koti.jpg
vieraita Liechtensteinista ja Sveitsistä. Ensin lensimme pohjoiseen kennel Namahu'siin katsomaan pentuja. Seuraavat pari päivää vierähtikin sitten täällä etelässä, toisena päivänä kävimme pitkällä lenkillä Loviisassa meren rannalla Martta-tädin kanssa. Seuraksi saimme kasvattini Rockyn (Jailhouse Rock) sekä samassa perheessä asuvan Aapon.
Kuukauden päästä saimme taas samat vieraat, tällä kertaa oli edessä pentujen haku. Ihanaa, että Norbu (Hero of the Day) sai kaverin luokseen, ja vieläpä velipuolen.
(Kuvassa Martta-täti, ja ihan kotipihalla kuvattu...)

sohvikoti.jpgHeti vuoden vaihduttua olikin sitten itsellä reissu edessä, lento Berliiniin ja sieltä seuraavana päivänä Puolaan ja kennel Mahatma Lahan, jossa kasvattini (Salikram Mahatma La) asuu. Salista oli tullut isä, ja menimme katsomaan pentuja. Yksi näistä Salin ihastuttavista pennuista, viralliselta nimeltään Yubraj Dhunga Mahatma La, tulikin sitten myöhemmin Suomeen :)

Viime vuoden joulukuussa juhlimme Sohvin 12-v synttäreitä. Ikä alkaa jo selvästi näkymään, mutta ainakin vielä toistaiseksi eteenpäin porskutetaan. Toivottavasti vielä pitkän aikaa.

(Kuvassa Sohvi syntymäpäivänään)

luca100koti.jpg

Marraskuussa kävimme katsomassa kasvattejani Lucaa ja Tontoa (Hound dog ja Dhurpa Tara). Kuvassa Luca.

Muitakin kasvatteja on tullut nähtyä, mutta en jaksa laiskana kaikkia alkaa päivittämään.

Kaikkien pentueitteni synttäreitä juhlittiin joulu- ja tammikuussa. Ensimmäinen pentueeni täytti 7-vuotta 30.12. Nuorimmaiset taasen juhlivat viimeisenä tammikuun lopulla, täyttäen vuoden.

Sulo ja Peba testaamassa uutta sänkyä.

sulopebakoti.jpg

Viime viikolla saatiin kylään podhalanskin pentu Noci. Kuvasarja Esteristä ja Nocista, "Mä en niiiin nää tota!". Kun tarpeeksi kauan katselee muualle, niin sen on pakko kadota, eikö? :D

nocinen.jpg

esteri51.jpg

esteri55.jpg

Salin lisäksi myös toisesta kasvatistani on tulossa isä tänä vuonna. Manun (Dear Landlord) pennut syntyvät lähiaikoina. Odotettavissa on sekä kultaisia että black&tan pentuja.

Myöskin omat pentusuunnitelmat ensi kaudeksi on tehty, lisää löytyy pentuja -sivulta.