Päiväkirja 2015

10.8.2015 Argosinkin lausunto tuli, tuloksena C/C ja 0/0.

Viime torstaina juhlittiin synttäreitä,nestori.jpg kun Nestorille tuli 10 vuotta täyteen :)

Onnea meien Äijälle, sekä veljille ja sisaruksille! :)

Peba ontui pariin kertaan takatassuaan, ja kävimme lääkärissä varmuuden vuoksi. Eihän siellä mitään vikaa ollut, mutta sainpahan mielenrauhan ;)

Polvet tutkittiin ja kuvattiin, sekä lonkat. Nyt tietää mitä odottaa virallisilta tuloksilta, oikein erinomaisille kun näyttivät :)

Muutoin ei ole oikein mitään tapahtunutkaan. Sunnuntaina kasvattini Manu (Dear Landlord) menee luonnetestiin :)

Tässä kuvassa menossa herkkuhetki, yksi on lähes piilossa ja Lissu onnistui piiloutumaan kokonaan. Mutta siellä ne on :)

kuva.jpg

23.7.2015 Viime torstaina oli joukkokuvauspäivä. Mukana siis kolme kasvattiani. Liisan ja Tatun lausunnot tulikin jo. Liisa on B/C ja 1/1. Kyynärissä oli kuvanneen mielestä varjostumaa, ja osattiinkin odottaa, että puhtaina eivät tule takaisin. Tatun viralliset tulokset ovat A/A ja 0/0. Paljon onnea omistajille hienoista tuloksista! :)
Argosin lausuntoa vielä odotellaan.

Tarkoituksena oli myös tutkia silmät kaikilta, mutta... Se onkin ihan oma tarinansa. Puolelta tutkimukseen osallistuneilta koirilta jäi silmät tutkimatta. Ensi kerralla kokeillaan jotain toista lääkäriä ;) Liisalle tuli lausunto entropiumista sekä distichiasiksesta. Ainakaan toistaiseksi ei ole tarvetta silmiä operoida, aika näyttää tarviiko koskaan.

Luca tuli samalta reissulta "mummolaan". Kyllä olikin ihanaa saada Luca kyläilemään. Lauantaina olimme pentunäyttelyssä Iitissä. Paikalla oli Luca, Rocky, Peba, Utu, Sulo ja Vekara turistina. Kehässä meni vähän miten meni, mutta kaikki kuitenkin liikkuivat johonkin suuntaan, haluamallansa tavalla :D
Peba sai KP:n. Ja kasvattajaluokkana olimme ROP-kasv kera KP:n. Sekä vielä lopulta BIS-4 kasvattaja.

kasvis.jpg

©Pilvi Uotila

Tässä me oikein edustavina poseerataan, ja kaikki koiratkin hienosti aseteltu :D Kiitokset kaikille kasvattien omistajille! Sekä kaikille handlereinä toimineille! :) Ja kaikille muillekin, oli kaikkinensa mukava päivä.

Sunnuntaina vielä Manu käväisi kylässä. Kameran akku oli ladattu täyteen, tarkoituksena kuvata innokkaasti leikkiviä koiria. No, ne leikki varmaan sen minuutin, ja sen myöhästyin. Joten kuvassa vain Manu ja ahdistelevia kakaroita sekä Lissu.

manu.jpg

14.7.2015 Taas on vierähtänyt melkein kolme kuukautta viimeisimmästä päivityksestä. Nykyään kun tulee kaikki laitettua naamakirjaan, niin tänne
kotisivuille jää sitten laittamatta.

Kesäkuussa matkustin Liechtensteiniin, Norbua katsomaan.
Norbun kaverina asustaa aivan ihana vanha herra Ampo, ikää 14,5 vuotta.

norbu.jpg

norbu2.jpg

norbu3.jpg

ampo2.jpg

Kolmessa ensimmäisessä kuvassa Norbu, viimeisessä Ampo.

Samalle reissulle oli toki muutakin ohjelmaa. Matkasimme Milanoon, Maailman Voittajaan. Se olikin ihan omanlaisensa kokemus... Ihan koko Milano siis. Onneksi
vietimme siellä vain sen yhden päivän, ja majoitukset oli varattu Sveitsin
puolelta.

MV näyttelyn jälkeisenä päivänä haimme Norbun kyytiin, ja matkasimme Itävaltaan, erään koirakoulun tapaamiseen.
Siellä pääsin seuraamaan Norbua ihmisjäljellä. Vaikkei tiibetinmastiffi rotuna
olekaan mitenkään tyypillinen rotu jäljestämiseen, niin Norbu toimi hienosti!
Ja etsittävä kohde löytyi ilman pienintäkään ongelmaa.

Yhtenä päivänä oli vielä yksi koirakoulun tunti, jota pääsin myös seuraamaan.

Vaikka nyt kuulostaakin, että koko reissu oli pelkkiä koiria, niin ei ollut. Jätän
vain muun osuuden kirjoittamatta, koska nämä kotisivut ovat kuitenkin vain
koiria varten.

Reissu oli kaikkinensa aivan ihana. Thank you Anne and Roland! And Nicole, Julie and all others in Austria! :)

Kaikki ei kuitenkaan ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista... Ensimmäinen kasvattini jouduttiin lopettamaan, ja vain noin 1v 4kk iässä :(
Tarelta puuttui lonkkamalja kokonaan toisesta jalasta, ja valitettavasti ainoa järkevä vaihtoehto oli lopettaminen, niin kurjaa kuin se onkin.
Vaikka Taren elämä jäi valitettavan lyhyeksi, niin Tare sai kuitenkin viettää elämänsä ihanassa perheessä ja hyvin rakastettuna.

Mitään tietoa ei ole, että mistä tämä johtui. Ja tärkeää onkin saada sisaruksia tutkittu. Torstaina saadaan kolme tutkittua, siitä saa jo jotain suuntaa.

Ja sitten iloisempiin asioihin. Pentuja näyttäisi jäävän kolme kotiin. Peban arvoista kotia ei ole löytynyt, enkä oikeastaan halua sitä edes myydä ;)

Kolmen pennun sosiaalistamisessa onkin työtä ;) Kun täytyy koittaa viedä niitä myös yksikseen eri paikkoihin. Onneksi on kasvatteja tässä lähelläkin, niinpä ollaankin käyty sosiaalistumassa muihin koiriin heidän luonaan. Ja muutaman muunkin, mm. Iitan (Zeriida's Sweet Amber) jälkeläisten luona. Mätsäriinkin kerettiin, ja parin kanssa laumislenkille. Lauantaina onkin ohjelmassa pentunäyttely.

Osaa viime pentueen pennuista ollaan myös käyty moikkaamassa kodeissaan, loppujen luonakin olisi tarkoitus keretä käymään. Lucan saankin pariksi päiväksi hoitoon tänne "mummolaan" :)

Ja vähän näyttelyuutisiakin. Sali (Zeriida's Salikram Mahatma La) on taas käynyt näyttäytymässä. Saksasta tuli VDH Europa Junior Winner ja Frühling Sieger toiselta päivältä. Puolasta taasen viimeinen junnuserti, joten Sali on nyt Puolan Junnuvalio.

16.4.2015 Herätellään henkiin myös päiväkirja tälle vuodelle.

Mitään kovin ihmeellistä ei ole tapahtunut, pentujen lisäksi.

Kujon (Zeriida's Quirinus) tyttäret kennel Namahu'sin viime vuoden pentueesta, Lumo ja Martta ovat käyneet näyttelyissä, melko menestyksekkäästikin. Tuloksina SERTejä, pari ROPpia ja VSP.
Omista kasvateista Luna (Zeriida's Him Barsa) viime vuoden pentueesta kävi myös yhdessä näyttelyssä, tuloksena T. Tämä neiti onkin varsin kesken vielä, äitinsä tytär. Saman pentueen uroksella, Salilla (Zeriida's Salikram Mahatma La) on mennyt paremmin. Sali on yhtä JSERTiä vaille Puolan junnuvalio.

Jonkun aikaa sitten kävimme katsomassa Neitin (Zeriida's Honest Lullaby) pentuja.

lampaat.jpg

Lisää kuvia pennuista löytyy täältä. Pentueesta on vielä yksi narttupentu kotia vailla, yhteystiedot etusivulla.

Ja vielä pari kuvaa meien laumasta.

sohvi.jpgSohvi

lissu.jpgLiisaesteri.jpgEsteri turvapaikassa pennuilta,  "Mä en niin nää teitä"


Vanha päiväkirja löytyy täältä.