Olemme 3-henkinen perhe Myrskylästä. Tänne maalle muutimme syksyllä 2005 ja vähän sen jälkeen tuli perheeseemme ensimmäinen laumanvartijakoira, owczarek podhalanski Nestori. Sen jälkeen on koiria ja kissojakin tullut muutama lisää.

Ensimmäisen koirani sain vuonna -91, sekarotuisen Jessen. Jessen isä oli puhdas partacollie ja emä partis/pystykorva-sekoitus ja luonteeltaan sekä ulkonäöllisesti Jesse oli aika lailla kuin "oikea" partis. Jesse oli kaikin puolin helppo koira, paras mahdollinen ensimmäiseksi koiraksi.

Toisen koiran, pystykorva/hirvikoira/dreeveri -sekoituksen hankin vuonna -96. Tämä koira oli pentuna ja junnuna oikea tuholainen, tuholistalta löytyi sänky, sohva, lukemattomia kirjoja, kenkiä, lompakkoja, kukkaset jne, eli kaikki kelpasi tuhottavaksi. Kutsumanimeksi tuli ensin TT (=TäysTuho) ja myöhemmin Termiitti.

Sohvi, samojedin ja lapinkoiran sekoitus, tuli meille pari kuukautta sen jälkeen kun olimme joutuneet nukuttamaan Jessen ikiunille.

Nestori tuli meille syksyllä -05. Silloin eivät näyttelyt kiinnostaneet ollenkaan, niinpä ostimme pentueen ainoa viallisen, häntämutkaisen Nestorin.

Muutamissa näyttelyissä tuli käytyä menoa katselemassa ja ne rupesivat kiinnostamaan. Koska Sohvista eikä Nestorista ollut näyttelykoiraksi, oli aika kasvattaa laumaa sellaisella, ja koska jo aiemmin oli tiibetinmastiffi pyörinyt mielessä, oli rotuvalinta helppo. Siispä Hilma tuli taloon keväällä -06.

Syksyllä -07 näin parillakin palstalla ilmoituksen 6,5-v tiibetinmastiffista joka etsi uutta kotia. Soittelin koirasta ja selvisi, että oli kotia vailla omistajansa poismenon vuoksi. Vielä samana päivänä Möykky muutti meille.
Möykky kerkesi olla ilonamme reilut neljä vuotta, kunnes oli tehtävä se raskain päätös, ja annettava Möykyn mennä koirien taivaaseen.

Keväällä -08 lauma kasvoi yhdellä, Carla tuli sijoituskoirana taloon.
Carlan sijoitussopimus purettiin kasvattajan kanssa -11, ja Carla muutti uuteen kotiin.

Keväällä -09 lisääntyi lauma yhdellä, kun oma kasvattini, Luna, jäi kotiin. Lisäksi samasta pentueesta Helga oli sijoitettuna.

Keväällä -11 Hilman toisesta pentueesta jäi kotiin kaksi pentua, Esteri ja Martta-täti. Martta oli muutaman päivän uudessa kodissaan, mutta palautui takaisin syystä, että pentu puree. Eipä Marttaa sitten enää voinutkaan minnekään myydä :)

Keväällä -12 lauma kasvoi myös kahdella tulokkaalla, kun omista pennuista jäi kaksi kotiin, Nana ja Justiina. 

Kissojakin tässä vuosien varrella on tullut viisi, Zera valitettavasti kuoli vain 4,5 vuoden iässä :(

2013 sai toteutettua pitkäaikaisen haaveni, isännän lämmettyä idealle lampaista. Joten lauma lisääntyi kolmella pässillä.

Kasvattajakurssin kävin -07. Maaliskuussa -09 sain vihdoin pitkän odottelun jälkeen kennelnimen, joka on Zeriida's.
Kasvatan ainoastaan tiibetinmastiffeja.


Pentueita on korkeitaan yksi vuosittain, koska haluan käyttää runsaasti aikaa jokaisen pentueen kanssa, ja useamman samanaikaisen pentueen kanssa tähän ei olisi mahdolllisuutta. Tiibetinmastiffeilla on juoksut vain kerran vuodessa, ajoittuen yleensä syys-joulukuulle.
Tähän mennessä meille on syntynyt viisi pentuetta, vuosina -08, -11, -12, -14 ja -15.