Päiväkirja 2014

Nykyään on tullut laitettua kaikki vaan facebookiin, ja tämä kotisivujen päivittely jäänyt kutakuinkin tekemättä... Koitan nyt jotain yhteenvetoa koota tähän viime vuodesta.

Liisa jäi meille kotiin viime pentueesta, joten tällä hetkellä kotona asustaa 7 tiibetiläistä sekä Sohvi ja Nestori. Pässit päätyivät pakkaseen tänä syksynä. Katsotaan tuleeko ensi keväänä uudet lampaat.

Elokuussa Hilma-kulta sai tittelin MVV-14 eli Maailman Veteraani Voittaja -14. Olihan se hienoa päästä katsomaan kun oma koira juoksee maailman voittajassa isossa kehässä. Ilokseni sain siis istua sitä katsomassa, enkä joutunut itse sinne juoksemaan. Kuvassa Hilman kanssa Linda. Kiitokset molemmille handlereille, Lindalle sekä Martalle.

hilmakoti.jpg

Maailman Voittajan aikaan meillä olikin tupa täynnä porukkaa. Ensin tuli Norbun omistaja Liechtensteinista kyläilemään ja myöhemmin Marta ja Kamila puolasta. Martalla oli mukana myös Esterin pentu Sali. Ja vielä lopuksi myös Lunan tämän vuoden sulhon omistaja Tarja tuli koiriensa kanssa.
Samalla tuli suunniteltua itse reissua ensi kesälle :) Ihanaa kun pääsen näkemään Norbun pitkästä aikaa. Suuntana siis Liechtenstein. Ja lisäksi Sveitsi sekä Italiaan katsomaan maailman voittaja 2015.

Sali (Salikram Mahatma La) aloitteli näyttelyuraansa junnuissa hienosti. Heti junioriluokkaan päästyään hän nappasi kaksi osallistumioikeutta Cruftsiin sekä Jugend Bundessieger-tittelin. Toinen osallistumisoikeus tuli Puolasta ja toinen seuraavana päivänä Saksasta.

Kujon (Quirinus) tyttäret, Namahu's Dalvvas Niehku "Lumo" ja Namahu's Divvras Diamanta "Martta" kävivät messarin näyttelyissä. Martta sai lauantaina tittelin HeJV-14 ja sunnuntaina Lumo tittelin JV-14. Onnea molemmille sekä kasvattajalle!

Terveystuloksia olemme myös saaneet tänä vuonna. Ikäväkseni Nanalla on D/D lonkat, josta syystä Nana jää pois jalostuksesta. Nanan veljellä Manulla (Dear Landlord) meni paremmin, tuloksena B/B :) Mutta mikä minulle itselle on lonkkia tärkeämpää, etupainotteisen rodun ollessa kyseessä, molemmilla on 0/0 kyynärät. Manulla myöskin terveet silmät, Nanalla lievä distichiasis. Lunan silmät kävimme myös tutkimassa, tällä kertaa ei yhtä ylimääräistä ripseä löytynyt kuten viimeksi, joten hällä silmät OK.

Junnu (I Wonder as I wander) kävi MH-kuvauksessa. Junnu suoritti kuvauksen. Ja monelta osin hyvinkin tyypilliseen tiibetinmastiffin tapaa: ei leiki, ei tartu, ei osoita kiinnostusta.                                                            sohvi10.jpg

Kuvassa Sohvi, joka joulukuussa saavutti 11-v iän.

Kasvatteja on tullut nähtyä paljonkin. Lähellä asuvia tietenkin eniten, ja ihan kaikkia ei valitettavasti vuoden aikana keretty katsomaan. Hiljakselleen koitan vähän päivitellä kasvattien sivuja enemmän ajan tasalle.

Ja nyt päättyy tämän vuoden päiväkirja, joka kyllä jäi melko vähäsanaiseksi. Lunan Pentujen synnyttyä tulee jälleen pentujen päiväkirja, jota toivottavasti saan vähän useammin päiviteltyä. Lunan pennut syntyvät reilun parin viikon päästä.

3.2.2014 Vihdoin ja viimein, ikuisuudelta tuntuneen odottelun jälkeen, selvisi vihdoin onko Kujo (Quirinus) isä kennel Namahu'siin kaksoisastutuksella syntyneille pennuille. Kaikki pennut olivat Kujon. Onnea Kujo-iskälle! :)

2.2.2014 Viime viikonloppuna oli taas ohjelmassa pentujen katsomista, tällä kertaa suuntana oli Miehikkälä ja kennel Namgru's. Sieltä löytyi kasvattini Iitan (Sweet Amber) jouluaattona syntyneet pennut.

Nämä pennut päättivätkin näyttää parhaat puolensa, olemalla todella rauhallisia ja nukkumalla suurimman osan ajasta :D

Pari kuvaa pennuista

pentu1.jpg

pentu_2.jpg

Viime viikon keskiviikkona oli kauden viimeiset synttärit, Hilma-kulta saavutti veteraani-iän täyttäessään 8-v. Paljon paljon onnea rakkaalle Hilmalle!
Pari kuvaa päivänsankarista.

hilma.jpg

hilma2.jpg

Virtaa on nyt kaikilla riittänyt lumien tultua. Sohvikin on yllättänyt viihtyen paljon ulkona. Ja kuten joka vuosi, heti kun ilmat kylmeni, Sohvi päätti tiputtaa talvikarvansa... Alla kuva riehumishetkestä.

koirat.jpg

21.1.2014 Sunnuntaina oli taasen synttäripäivä, tällä kertaa 2-vuotiset. Paljon onnea Rölli, Manu, Tankki, Rolle, Hulda, Junnu, Neiti, Justiina ja Nana :)

                                                            p-k2.jpg

Muutama päivä sitten kävin pikaisella pohjoisen reissulla, Kennel Namahu'sissa pentuja katsomassa. DNA-testien tuloksia vieläkin odotellaan, mutta aika vakuuttunut olen, että ainakin pari on varmasti Kujon pentuja. Kuvassa sylissä yksi poikapentu, jota kutsun jo Pikku-Kujoksi.


Todella kylmä pohjoisessa olikin, lämpimilläänkin reilut -25 astetta pakkasta. Kylmimmillään oltiin jo -29,9 asteessa.

Kiitos Tarja ja koko Namahusin väki! Oli mukava käydä, ja nähdä pentujen lisäksi isotkin koirat :)

Alla vielä pari kuvaa pennuista.

namahus.jpg

namahus2.jpg

Kotosalla syötiin muutama päivä sitten possunkorvia, alla Nana "syömässä" suurta herkkua :D

nana.jpg

Hilma on opettanut tyttärilleen hyvät tavat, syömään herkut sängyssä...

hilma.jpg

14.1.2014 Jälleen synttäripäivä, 3-vuotisten merkeissä. Paljon onnea Väinö, norbu ja Iita, sekä meillä kotona asuvat sisarukset Esteri ja Martta-täti! :) 

10.1.2014 Uusi vuosi, uusi päiväkirja. Vanha päiväkirja löytyy täältä. Pennuille on oma päiväkirja, jonka löydät täältä.