Pentujen päiväkirja 2014

3.4.2014 Aika todellakin on rientänyt... Ja viime päivityksestä mennyt kohtuuttoman pitkä aika. Pennut täyttävät huomenna 12 viikkoa. Kaksi tyttöä on edelleen vapaana, ja valmiina muuttamaan koteihinsa. Kaikki pojat ovat muuttaneet koteihinsa, kun Sali viimeisinpänä matkasi Puolaan viime viikolla.

Linkki facebookissa oleviin uusimpiin kuviin, näistäkin uusimmat tosin noin kolmen viikon takaa.
https://www.facebook.com/susanne.paulin/media_set?set=a.10202255740649856.1073741847.1080705157&type=3

Tähän onkin aika lopettaa pentujen päiväkirja. Pentujen kuulumisia voi vastaisuudessa lukea itse päiväkirjasta, sekä pentujen omilta sivuilta, jotka valmistuvat tässä pikkuhiljaa TM kasvatit osion alle.


2.3.2014 Kylläpäs aika rientää kuin siivillä! Ensi viikolla ensimmäiset pennut lähtevät jo uusiin koteihinsa. Kaksi tyttöä on vielä varattavissa.
Luoksetulo alkaa olemaan aika hyvin hanskassa :)

Ja sitten kuvia kuluneilta päiviltä.

pentu1.jpg
pentu2.jpg
pentu3.jpg
pentu5.jpg
pentu6.jpg
pentu7.jpg
pentu8.jpg
pentu9.jpg
pentu11.jpg
pentu12.jpg
pentu13.jpg
pentu15.jpg
pentu16.jpg
pentu17.jpg
pentu18.jpg
pentu20.jpg
pentu21.jpg
pentu22.jpg
pentu23.jpg
pentu24.jpg
pentu25.jpg
pentu26.jpg
pentu27.jpg
pentu28.jpg
pentu32.jpg
pentu36.jpg
pentu34.jpg
20.2.2014 Tänään pennuilla oli ohjelmassa pentutarkastus kera sirutuksen ja DNA-näytteenoton. Sen verran laiska sitä on, että mielummin soitti lekurin kotikäynnille kuin että olisi lähtenyt seitsemää pentua minnekään kuskailemaan.

Hyvin helposti kaikki sujui, ei edes sirujen laitto saanut oikein mitään reaktiota aikaiseksi. Kahdella pennulla oli purennassa pientä huomautettavaa, mutta nämäkin lääkärin mielestä tulevat muuttumaan normaaleiksi hyviksi purennoiksi. Muutoin kaikki oli kaikilla kunnossa, ja pojillakin kivekset laskeutuneet.

Muutama kuva pennuista. Kaksi tyttöpentua on vielä varattavissa.

pennut200.jpgZeriida's Him Barsa (varattavissa)

pennut201.jpg


Zeriida's Surya Kiran "Tare"

pennut202.jpg


Zeriida's Seto Badal "Argos"

pennut204.jpg


Zeriida's SALIKRAM MAHATMA LA "Sali"

pennut205.jpg

Zeriida's Dhurba Tara "Tatu"

pentu206.jpg

Zeriida's Chandani (varattavissa)

pentu207.jpg

Zeriida's Meri Sila

pennut208.jpg

11.2.2014
Vipinää ja vilskettä pienten eppuuusi.jpg
tassujen :D Vauhtia siis pennuilla riittää. Ulkona käydään monen monta kertaa päivässä purkamassa energiaa ja toki tarpeetkin tulee samalla hoidettua sinne.

Pennut ovat päässeet tutustumaan lukuisiin ihmisiin, kun harvase päivä on käynyt vieraita heitä katsomassa.

Kaksi pentua on vielä varattavissa.

Tuore kuva pentujen isästä, Epusta.

©Henriikka Rapila


Ja sitten pentujen kuvia muutamalta viime päivältä.

hilma_ja_pennut.jpg Hilma-Mummi ja suuren suuri pulma. Pennut toisella puolen ja ylitettävänä olisi
 kaikki 30cm, jos sitäkään...

pennut100.jpg

pennut101.jpg
pennut102.jpg
pennut103.jpg
pentuja104.jpg
pentuja105.jpg
pentuja106.jpg
pentuja107.jpg

5.2.2014 Pennuilla alkaa olemaan vauhdikasta menoa. Pentulasta on murtauduttu pois, ja ulkoilun jälkeen jäädään eteiseen kirmailemaan. Huomenna onkin edessä muutto olohuoneeseen päivien ajaksi.

Nyt on myös hengailtu enemmän isompien kanssa, sisällä ja ulkona. Esterille näyttää sopivan vallan hyvin, että pennuilla on hoitotätejä. Hilma-Mummi taisi menettää sydämensä keltaiselle tytölle.

Pässejäkin ollaan käyty katsomassa, ihan vain verkon läpi. On ne sellaisia "jyriä", että ei uskalla vielä ainakaan hetkeen laskea pässejä ja pentuja samalle puolen verkkoa.

Pari kuvaa pennuista. Pari pentua on vielä varattavissa.

ke.jpg

ke2.jpg

ke3.jpg

ke4.jpg

2.2.2014 Takana vilkas viikonloppu maripentu.jpgensimmäisten pentujen katselijoiden käytyä. Perjantaina oli ensimmäisenä vuorossa pentujen isän, Epun, omistaja.        

Kuvassa "sininen" poika Marin sylissä :)                           

Pennut saivat muutama päivä sitten pentupannat kaulaansa. Nyt on kuvistakin helpompi kaikkien erottaa kuka on kyseessä. Tai no ainakin silloin kun panta näkyy...                                         

Pennuilla oli vähän ikävämpikin kokemus, madotus. Yllättävän hyvin kuitenkin siitäkin selvittiin, eli melko vähäisellä sotkulla.

Nyt on myös siirrytty pentujen kuivaruokaa syömään, vaikka suurin osa ruoasta tuleekin vielä tissibaarista.

Myös muihin koiriin on tutustuttu vähän paremmin. Muutama kuva viikonlopulta.

pentu10.jpgKeltainen tyttö


pentu11.jpgSininen poikapentu12.jpg
Poika


pentu13.jpg
Tyttö


pentu14.jpg
Musta poika


pentu15.jpg
Poikapentu16.jpg
Tyttö


Paperille pissimisen harjoittelu on myös aloitettu, vaihtelevalla menestyksellä. Yhtenä päivänä yksi poikapentu herättyään suuntasi hyvin reippaana lehdille, ja pissasi lehtien päälle :) Homma tosin viimeisteltiin sitten istumalla siihen pissan päälle...

Tänään kävimme ensimmäistä kertaa kokeilemassa ulkoilua. Kauaa siellä ei vielä tarettu olla, mutta eiköhän ensi viikon aikana ulkoilutkin jo pitene.

ulkona.jpg

ulkona2.jpg

26.1.2014 Nyt on kaikilla räpisköillä silmät auki :) Vauhtiakin on jo melkoisesti, vaikka vähän vielä hatarat ne askeleet onkin.

Ensimmäisen kerran päästiin maistelemaan kermaviiliä, ihan hitusen vaan sormesta. Yksi pentu kävi vielä Esterin syömisen jälkeen vielä tarkastamassa, että purkki on varmasti tyhjä :D

pennut4.jpg

Ja pari muuta kuvaa tältä päivältä

pennut1.jpg

pennut2.jpg

pennut3.jpg

mari2.jpg

21.1.2014 Pennut kasvavat kovaa vauhtia. Esterikin on jo vähän pidempiä aikoja hengailemassa muiden kanssa sekä ulkona ja sisällä. Wiljo-kissa taas käy välillä pitämässä seuraa Esterille ja pennuille pentulassa :) Esterillekin tämä sopii hyvin.

Pennut pääsivät kokemaan ensimmäisen kynnenleikkuunsa. Myös nimet on nyt pennuille keksitty, suuret kiitokset nimien kanssa auttaneille! Vielä en yhtä lukuunottamatta ole päättänyt kelle mikäkin nimi menee, mutta eiköhän ne nimet löydä omistajansa tässä muutaman päivän sisään.

Silmät eivät ole vielä avautuneet, mutta lähipäivinä sekin tapahtuu :)

pentuja.jpg

poika.jpg

meri_sila.jpgZeriida's Meri Sila

16.1.2014 Pennut kasvavat kovaa vauhtia, syntymäpaino alkaa olemaan tuplattu. Huomenna on jo viikko pentujen syntymästä.

Esteri malttaa jo vähäksi aikaa tulla pentujen luota pois, vaikka vielä onkin innokkaana niitä lähes koko ajan hoitamassa.

Myös muut koirat ovat päässeet pentuja katsomaan, ja voi sitä intoja ja riemua! Niin kovasti pitäisi saada pentuja hoitaa. Vielä kuitenkin joutuvat tyytymään vain näihin pikatapaamisiin.

Pari kuvaa eiliseltä

pentu.jpg

pentu22.jpg

pentu3.jpg

10.1.2014 Yöllä ne mönkijäiset sitten putkahti maailmaan. Ensimmäinen tuli vähän ennen kolmea ja viimeinen vartin yli 6. Sitä en kyllä ymmärrä, että miten ihmeessä nämä meien koirat onnistuvat aina synnyttämään yöllä...

Pentuja syntyi seitsemän, joista neljä on uroksia ja kolme narttuja. Kaikki pennut ovat väriltään black&tan.

Pentuja on vielä varattavissa.

tytto.jpg

pentu2.jpg