Nestori helmikuu

Nestori on edelleenkin kova poika haukkumaan niitä näkymättömiä pikku-ukkoja, joita me muut emme näe. Kuinka kummassa koira jaksaakin haukkua tuntikausia tarhassa ollessaan? Sisällä ollessaan on melko hiljainen ja haukkuu yleensä vain silloin kun joku tulee (jos edes silloinkaan...) tai kun Mufasa haluaa sisälle.

Tarhasta tulikin mieleen eräs tapaus taannoin kun tarhaa rakensimme. Olimme saaneet puolet aitauksesta valmiiksi ja koirat olivat "tarhassa". Nestori katseli tarhan ovella, että "tännekö mä sitten joudun jäämään?". Pitihän meidän sitten avata ovi, jotta Nestorikin pääsi "tarhasta" pois :D Olihan siinä jo toinen reuna valmiina....

Nestori kömpii iltaisin sänkyyn nukkumaan, makaa vähän aikaa meidän välissä, siirtyy sitten pariksi minuutiksi jalkopäähän ja vasta sen jälkeen poistuu sängystä kokonaan. Kerran Nestori oli varkaissa pöydällä ja Hannu sai sen itseteosta kiinni, Nestori sitten mökötti Hannulle ja illalla kun oli aika mennä nukkumaan, ei Nestori voinut tulla väliin kun oli vieläkin mökönä, vaan tuli minun puolelleni, ettei vahingossakaan tarvitse Hannuun koskea. Aamulla sitten oli jo Nestorinkin mökötys loppunut.

Nestori suhtautuu vieläkin suopeasti vieraisiin ja kerran kun avaimet olivat ovessa, heräsin "kauneusunilta" siihen, että eteisestä kuului puhetta ;) Kukaan koirista ei vaivautunut turhaan haukkumaan... Mutta nämä meidän koirat taitavat laskea laumakseen useammankin perheen ulkopuolisen ihmisen.

Nestorin kynsien leikkaus on aina omanlaisensa operaatio. Ei varsinaisesti pistä hanttiin, silloin siinä olisi kyllä tosissaankin pitelemistä, mutta tälläiset "vitsi, just nyt mua rupes kutittamaan kuonosta, ootas vähän kun hieman kapsutan", tai "hei, et millään viittis tuolta mahan alta vähän siinä samalla rapsutella" tai "huomaatkos, mulla on toinenkin tassu, katsos kuinka hyvin osaan sitä antaa" ja koirasta näkee, että se tekee tämän hymyssä suin ja nauttii siitä.

Nestori on aikamoinen päällepäsmäri ja yrittää kovasti pomottaa. Ensin tappelut tuli leluista, lelujen pois keräämisen jälkeen siirtyi pomotus muuhun, milloin HÄNEN eteiseensä ei saa tulla tai HÄNEN olohuoneeseensa tai makuuhuoneeseen... Pomotus kohdistuu lähinnä Hilmaan ja Zeraan, muut saavat olla aika lailla rauhassa. Meitä ihmisiä ei yritä pomottaa, luut ja ruoat saamme ottaa pois ilman minkäänlaista murinaa tai muuta ja koira väistyy myös tieltä silloin kun me haluamme. Sinänsä on aika kummallista, että kaikki koirat syövät sulassa sovussa ruokansa ja siirtyvät omilta lautasiltaan käymään toistensa tyhjät lautaset läpi, siitä ei ole koskaan minkäänlaista kyräilyä tullut, mutta sitten tuollaisista turhanpäiväsistä asioista Nestori saa tappelun aikaiseksi.

Nestori pysyy hyvin vapaana pihalla, kun olemme siellä itsekin. Myös lenkillä pysyy näköpiirissä koko ajan.