Maaliskuu 2007

Hilma, Hilma.... Hilmassa on sitä jotakin, jotain joka saa täysin lumoihinsa niin minut kuin monet muutkin. Hilmalla on ehkä satunnaisesti jopa hieman miellyttämisenhaluakin, mutta ennen kaikkea Hilmalla on järkeä.

Jos kissa tulee Hilman luuta haistelemaan ei hän vaivaudu tekemään yhtään mitään, hän tietää ettei kissa sitä luuta vie. Jos kissa tulee hänen lautaselleen, ei hän vaivaudu edes silloinkaan ärähtämään vaan antaa kissan syödä lautaseltaan.

Nestorin telkeän eristykseen luunsa syömään (=vahtimaan siihen saakka kun otan sen pois) , mutta Sohvi ja Hilma menevät aina molemmat olohuoneen matolle kaluamaan, siellä ne sulassa sovussa syövät molemmat omansa, eikä kumpikaan edes yritä toisen luuta haalia.

Hilma ei koskaan vedä hihnassa. Mitään emme ole se asian eteen tehneet, hän vain ei tykkää että hihna kiristyy. Välillä hänen jäädessä nuuhkuttamaan liiaksi asti, voi varovasti yrittää hyvin vähän vetää houkuttelun lomassa, jos vetää liian kovaa, tekee Hilma totaalisesti stopit.

Hilma ei koskaan hae pöydältä mitään, mutta tänään yllätimme ensikerran hänet edes haistelemasta pöydän reunalta. Taisi maustekakku olla jo vastustamattoman hyvää :)

Hilma pysyy edelleenkin vapaana metsälenkeillä ja aina illan viimeinen ulkoilu tehdään vapaana ja kaikki kolme pysyvät pihalla. Päivät Hilman tarhailee Nestorin kanssa ja illalla nukkuu ensin vähän aikaa sängyssä, kunnes vetäytyy lattialle sängyn viereen.

Hilma ei yleensä turhia hauku, tarhassa ollessaankin on yleensä hiljaa Nestorin pitäessä meteliä. Siinä vaiheessa kun Hilma yhtyy kuoroon voi olettaa jotain "outoa" olevan tekeillä, kuten vieras kissa tontilla tai muuta epäilyttävää, vihreitä pikku-ukkoja Hilma ei Nestorin tapaan näe ;)

Sisällä Hilma ei yleensä hauku, paitsi silloin kun tapahtuu jotain poikkeuksellista... Kuten rullaverhon alasvetäminen, täällä maalla kun tulee hyvin, hyvin harvoin verhoja ikkunoitten eteen vedettyä :) Vieraita vieraita haukkuu myös, mutta tutut vieraat saavat tulla vapaasti sisään. Ja kaikista "parhaimmat" vieraat pääsevät nauttimaan Hilman yli-innokkaasta vastaanotosta :D

Hilma tulee edelleen hyvin toimeen muiden koirien kanssa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, Hilma ei tykkää pienistä turhan päiten räksyttävistä koirista.